Tradueix

dilluns, 9 de maig del 2016

Festa de Sant Marc, a l'ermita del Cós 2016

El dissabte dia 23 d’abril, enguany  coincidint amb la festivitat de Sant Jordi, es va celebrar com és habitual la diada de Sant Marc, copatró de l’ermita del Cós, on es va portar a terme la tradicional missa i benedicció de pans els quals els socis repartiren a tots els presents.

El dia començà ben assolellat tot i que les previsions metereològiques apuntaven que la pluja acabaría fent presència. Una presència que va arribar al migdia i per tant sense incidència respecte aquesta diada d’aplec. En aquesta ocasió foren unes 220 persones les que hi acudiren i pugueren gaudir, com sempre, de l’indret.
En aquesta ocasió presidí Mn. Miquel Oliveras, que des de feia pocs dies havia rebut el nomenament, per part del Bisbe de Girona, d’administrador parroquial de Montagut i Oix, d’entre altres parròquies, i per tan responsable de l’ermita del Cós. Així doncs, amb la celebració de la diada de Sant Marc, Mn. Miquel s’estrenà al nostre municipi. Benvingut! Per molts anys!

El soci Marc Xaudiera del mas Vinyoles,  que enguany era el responsable, acompanyat d’altres socis repartí els pans i al final entregà el tortell al soci que l’any seguent tindrà la responsabilitat de dita tradició.
Per aquesta diada és costum accedir-hi majoritariament a peu des dels diferents punts de partida: poble de Montagut, la Cometa o Castellfollit. I, evidentment, alguns en cotxe o algún altre mitjà.
L’ermita, com sempre, neta i polida per a l’ocasió i els seus entorns ben cuidats. Un goig que molts dels presents varen manifestar







amb alegría.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada