Tradueix

dijous, 9 de juliol del 2015

Trobada de gegants 2015

27 de juny. Celebrem una de les nostres grans clàssiques: La XVII trobada de gegants. 











Ens acompanyen cinc fidels colles com són la Bisbal, Lladó, St Miquel, Sales i el gurp de músics Festorum, sense oblidar la corrua de gegantons infantils dels nostres socis més menuts.



Deixem a banda valoracions qantitatives i centrem-nos en els aspectes qualitatius de la festa. A Terra Aspra sempre diem que el tret diferencial de la nostra trobada són les taules. Aquestes parades de beguda i menjar que veïns i veïnes ofereixen a geganters i seguidors de la cercavila. Fa de mal dir quina fa més goig, i tampoc volem ara encetar cap debat, però és que es nota que hi ha molta il·lusió, i no només esforç, darrera de tants requisits presentats amb tant mirament. Estem convençuts que aquest és el principal motiu pel que, un any i un altre, un seguit de colles venen a Montagut sense esperar que els tornem el compliment. Així que des d'aqui volem expressar el nostre sincer reconeixement a tota aquesta gent que manté viva la festa. 

Acabem la jornada amb el tradicional sopar de germanor, que enguany ha acollit al voltant de 200 persones, i es torna a demostrar que a Montagut som collonuts. Per tenir el sopar a punt quan acabi la cercavila, un exèrcit es posa a treballar a dos quarts de quatre de la tarda. Són moltes mans arromangades treballant amb una coordinació enganyosament espontània. Tants anys treballant plegats en tantes activitats han acabat automatitzant els moviments i decisions. Arribats a aquest moment, als que ens hem afegit més tard només ens queda callar, observar, obeir i aprendre. 


 

Després de l'àpat, quan els convidats han marxat, es produeix un fet màgic. Primer es fa un silenci estrany que dura pocs segons, després algú fa una valoració ràpida sobre el desenvolupament de la diada i, com de forma automàtica, s'inicia una activitat frenètica que aconsegueix, en un obrir i tancar d'ulls, que sembli que no hagi passat res.




I...apa! que ja en queden poques per la vintena!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada