Tradueix

dimecres, 22 de juliol del 2015

Festa de Sant Marc



El passat dissabte dia 25 d’abril, coincidint amb la festivitat de Sant Marc, copatró de l’ermita del Cós, es va portar a terme la tradicional missa i benedicció de pans, els quals els socis repartiren entre tots els presents.
Malgrat que el dia començà una mica encalitjat per la banda de llevant, a mesura que avançava la diada anava millorant fins al punt d’esdevenir molt agradable i bonica. Des de l’ermita es contemplaven les sempre magnífiques vistes panoràmiques. Unes 190 persones acudiren a dita festa de la qual en presidí l’eucaristia Mn. Esteve Soy. El soci Miquel Guix, que enguany n'era el responsable, acompanyat d’altres socis, repartiren els pans i al final entregà el tortell al soci que l’any següent té la responsabilitat de dita tradició.
Per aquesta diada és costum accedir-hi majoritàriament a peu des dels diferents punts de partida: poble de Montagut, la Cometa o Castellfollit. I evidentment, alguns encotxe o algun altre mitjà.
L’ermita, com sempre, neta i polida per a l’ocasió i els seus entorns ben cuidats. Un goig que molts dels presents varen manifestar amb alegria.
Josep Maria Costa




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada