Tradueix

dissabte, 12 de desembre del 2015

27-S ELECCIONS AL PARLAMENT DE CATALUNYA

El 27 de setembre van tenir lloc les darreres eleccions al Parlament de Catalunya. Oficialment,  eren unes eleccions autonòmiques com les que s'havien celebrat anteriorment, però pels catalans van ser molt més que això. Van ser les eleccions que ens han de permetre ser un nou estat amb un  Parlament propi on decidim per nosaltres mateixos i deixem de ser una Comunitat Autònoma més.

Per la seva excepcionalitat,  hi va concórrer, com mai abans s'havia pogut aconseguir,  una candidatura de la societat civil amb el recolzament de Convergència Democràtica de Catalunya i Esquerra Republicana, Junts pel Sí.

Alhora, també amb pretensions independentistes s'hi va presentar la CUP.

El bloc clarament unionista el constituïen el Partit Popular, Ciutadans i el PSC.

Sense manifestar-se ni en un sentit ni en l’altre també s'hi van presentar  Unió i Catalunya Sí que es pot.

La participació a les eleccions va ser  històrica, la gent com mai va demostrar que volia decidir. Malgrat la gran quantitat de gent que va sortir al carrer i la pressió imposada en els darrers dies, la jornada va transcórrer amb tot el civisme del món, sense cap incident a remarcar.
  
Al nostre municipi hi va haver una participació altíssima,  del 83,52%, força per sobre de la global de Catalunya,  amb els següents resultats:
  
2015
Candidatures
Vots
JxSí
421
72,21%
CUP
85
14,58%
CatSíqueesPot
22
3,77%
PP
16
2,74%
C's
12
2,06%
unio.cat
10
1,72%
PSC
9
1,54%
PACMA
4
0,69%
PIRATA.CAT/XDT
2
0,34%
RECORTES CERO-ELS VERDS
1
0,17%
GANEMOS
0
0%

  
Els 135 diputats del Parlament de Catalunya es van distribuir de la següent manera:

- JxSí......................... 62 diputats

- C's............................ 25 diputats

- PSC.......................... 16 diputats

- CatSíqueesPot............ 11 diputats

- PP............................ 11 diputats

- CUP.......................... 10 diputats

Per tant doncs, el front clarament independentista va obtenir la majoria absoluta amb 72 diputats, el millor resultat de la història.

Respecte al nombre de vots, no hi ha dubte que el SÍ es va imposar. Si sumem, per una banda els vots obtinguts pel bloc independentista de Junts pel Sí i la CUP (1.966.508) i per l’altra el bloc unionista format per PP, PSC i Ciutadans (1.608.840), veiem que els partidaris de la independència representen el 55% enfront del 45% dels unionistes.

Al nostre municipi, per donar encara més rellevància a aquest moment tan decisiu per Catalunya es va organitzar, al Centre Cultural de La Cometa,  un gran berenar per seguir els resultats de les eleccions. L’acte va ser un èxit, amb  molta concurrència de públic molt disposat a passar una bona estona. En un moment, la caravana de Terra Aspra va vendre tots els entrepans que havia preparat per l’ocasió.


En resum, una bona diada amb uns bons resultats que esperem que els nostres representants polítics sàpiguen administrar de forma adequada i puguem arribar a l’objectiu pretès de ser un país lliure i sobirà, com ens mereixem. Mai ho havíem tingut tan a prop, no ho podem deixar escapar. 
Antònia Grabolosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada