Tradueix

dilluns, 26 d’octubre del 2015

Els senglars a les festes del Tura



El dia 5 de setembre vam ser convidats per l'AOAPIX a participar amb els nostres senglars a l'encierro de marrans que organitza per les festes del Tura d'Olot. Per començar direm que tots ens ho vam passar molt i molt bé, tant els que corríem al davant el senglar com els que corríem al darrera. Hem de dir, també, que més d'un va veure el seu somni fet realitat. Així que comencem la crònica donant gràcies, gràcies, gràcies als amics del porc i el xai per donar-nos l'oportunitat d'acompanyar-los en aquesta activitat tan simpàtica.
Tot va començar, com us podeu imaginar, el dia de la presentació en societat dels nostres senglars per les festes del Roser. Recordareu que aquell dia vam comptar amb la presència dels marrans, que van apadrinar la nostra primera batuda del senglar. Sembla que aquell dia senglars i marrans es van enamorar i van començar una relació que esperem duri molt temps. Si més no això és el que dessitgem les entitats consogres, Terra Aspra i AOAPIX.
Ens vam posar, doncs, a fer feina. El nostre president va liderar, amb el seu particular estil, l'organització de l'equip de privilegiats socis que van conduir els senglars durant l'encierro, els nostres habituals artesans es van encarregar de que les bèsties lluïssin el millor aspecte el dia de l'esdeveniment (“fecas” que ho van aconseguir) i molts socis van poder disfrutar d'un magnífic encierro, que va transcórrer sense que haguéssim de lamentar cap accident important.


Els nostres amics olotins ens van fer sentir com si fóssim a casa nostra. Amb ells vam gaudir dels moments previs a la marranada, en els que cal decidir qui puja al camió i qui es queda a fora, qui surt primer i qui després, qui farà el recorregut d'una tirada i qui recularà per sorprendre als intrèpids corredors, de l'escalfament previ a la carrera i dels nervis de l'espera del tercer “petardu”.
Tot va acabar amb un acte de germanor al seu fantàstic local social. Ens varen obsequiar amb un pica pica per quedar acollonit i amb una litografia de l'artista olotí Quim Domene, i ens van dedicar un entranyable parlament en el que expresaven l'alegria de veure a porcs i marrans corrent plegats tant a Montagut com a Olot. Ambdues entitats vam convenir que l'experiència es podia repetir. Així que, si vols ser un d'aquells privilegiats socis, afanyat a inscriure't a la llista!!
No amagarem la satisfacció se sentir els comentaris que els olotins dedicaven als nostres senglars i a "la porqueta", així és com s'hi referien. Van sorprendre a tothom i van rebre tot tipus de compliments. Tornem a agrair als alumnes i professors de l'Escola d'Art i Superior de Disseny d'Olot la feina que van fer. Sense la seva col·laboració no podriem gaudir dels que ja són "els senglars de Montagut".


Per acabar volem esmenar un descuit. Volem agrair a la Mancomunitat de Caçadors de Montagut la seva col·laboració en el disseny i organització de la batuda del senglar. Ningú millor que ells ens podien assessorar sobre com havia de transcórrer aquesta activitat. Gràcies de tot cor.

La junta de Terra Aspra








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada