Tradueix

diumenge, 1 de novembre del 2015

Una reflexió sobre les deixalles.

De sempre, i a tot arreu, la recollida de les escombraries ha estat un tema sobre el qual tothom té alguna cosa a dir. Es pot discutir sobre si la taxa és cara o no, si ho ha de gestionar un o altre, si els contenidors estan ben situats, sobre si cal o no separar les diferents fraccions, si es recullen amb prou freqüència, sobre si és complicat saber on cal llençar cada cosa, i tantes i tantes altres qüestions. Però, si de cas, tot això ho deixem per a un altre moment.

Avui us volem parlar sobre el fet d’anar a tirar les escombraries.

Estarem d’acord que dintre del sistema de recollida cadascú de nosaltres hi té un paper. El nostre paper és molt senzill: tan senzill com deixar les escombraries dintre un contenidor perquè un camió les vingui a buscar i se les emporti. És un paper molt senzill, però és molt important fer-lo bé. No només és important per al bon funcionament del sistema i per a facilitar la feina als operaris que faran el pas següent, sinó que també, i d’això és del que volem parlar, és important per a cuidar la convivència amb els nostres veïns.

Tot sovint, als punts de recollida del nostre municipi hem de viure situacions com les de les imatges que ara veieu publicades. Ja hem dit que el sistema és molt complex i segurament —com tot en aquesta vida, d’altra banda— millorable. Però això no ens excusa de fer la nostra part de la feina tan bé com sigui possible.

Lamentem profundament haver de donar aquest toc d’atenció. Com sempre passa en aquests casos, la major part de la gent no s’hauria de veure al·ludida, ja que acostuma ser responsabilitat d’una minoria. Precisament per aquest motiu, tots (la majoria) ho considerem una conducta incívica.

Des de l’Ajuntament ens comprometem, en un futur immediat, a fer algunes actuacions per a millorar la informació referent al servei de recollida. De la mateixa forma, demanem, als veïns que no ho fan, que siguem curosos en deixar les nostres escombraries al seu contenidor. Ens hi va la convivència i la imatge de poble.



Ajuntament de Montagut i Oix

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada