Tradueix

dimecres, 22 de juliol del 2015

Festa Major d'Oix 2015 (presentació)


Benvolguts,

Els propers dies 7, 8 i 9 d’agost és la Festa Major d’Oix (adjuntem cartell i programa).
La Festa Major d’Oix està organitzada per l’associació OVOXO-Poble d’Oix i compta amb la col·laboració d’algunes de les entitats del municipi: Terra Aspra, Amics de Sant Aniol,  Grup de Joves de Montagut i també de l’Ajuntament de Montagut i Oix i dels Campament Músical d’Oix.
Dels actes organitzats, voldríem destacar:

Es mostra cartell.jpg.
- Divendres 7 d’agost música tradicional amb AMADEU ROSELL, a les 22:30 h

- Dissabte 8 d’agost, DINAR POPULAR DE FESTA MAJOR  en benefici de les obres del Refugi de Sant Aniol d’Aguja. La idea de fer aquests dinar va sorgir dels organitzadors dels primers Campaments Musicals d’Oix,  organitzats per la Coordinadora del Lleure del Pla de l’Estany i que tindran lloc del 30 de juliol al 8 d’agost. Al coincidir la finalització dels campaments amb el segon dia de la Festa Major es farà el dinar a les 13:30 h i tot just abans, a les 12:00 h els nens dels campaments faran un concert. Tot a l’hort de la Rectoria.   Aquests campaments pretenen ser una fusió entre el lleure i la música. Durant una setmana pels carrers d’Oix sonarà la música.  (Alguns dels monitors d’aquests campament són membres del grup musical Germà Negre que actuaran durant la Festa Major).  Per assistir al dinar cal comprar els tiquets abans del 5 d’agost.

- Dissabte 8 d’agost a les 17:30 h BOMBOLLES DE SABO.CAT, una proposta fresca, diferent i original per a totes les edats.



- Un altre dels plats forts de la Festa, és el Correfoc, amb els DIABLES DEL CROSCAT, serà dissabte 8 d’agost a les 22 h

- També dissabte 8 d’agost a les 24 h concert amb dos grups de renom, els banyolins GERMÀ NEGRE i els empordanesos THE GUIXUT’S.

Qui són?

GERMÀ NEGRE
Durant un fred hivern de l’any 2012 un pacífic grup d’individus banyolins van patir una aparició còsmica de l’esperit de la Moreneta de la Serra, verge de tots els catalans. Degut a les amenaces de mort de la verge, els músics que provenien d’estils i gèneres musicals molt diferents van veure’s obligats a interpretar un repertori de cançó popular catalana i a difondre-la des de Salses a Guardamar, i com no, de Fraga fins a Maó. Constituint d’aquesta manera el què avui coneixem com a GERMÀ NEGRE.Calma! No us espanteu!
L’espectacle de GERMÀ NEGRE us brindarà ballarusques, somriures i molta festa amb aquesta trepa d’arriats que ens repassen un repertori de musiques del país amb sonoritats de folk castís.
En el repertori de GERMÀ NEGRE hi podreu trobar tot tipus d’adaptacions de cançons tradicionals i populars, plenes d’arranjaments propis i amb un clar aire festiu que fan dels seus concerts una autèntica festa popular. Però això no acaba aquí, aquests amants del folk català saben sorprendre amb temes d’autors més recents com Quico Pi de la Serra, Ovidi Montllor i Al Tall, o plenament actuals com la Dijous Paella, el Pont d’Arcalís o  Quimi Portet, sempre fidels a l’estil propi de Germà Negre: perversió de les lletres i arranjaments explosius.
THE GRUIXUT’S
Grup empordanès que va guanyar a l’any 2007 la setena edició del concurs Sona 9 amb el seu Rock’n Roll en català, des de les hores han tret tres discs seguin fidels a la seva filosofia gruixuda, la diversió i el rock sense coartades.
Quan es presenten diuen: “Ciutadans i ciutadanes de Catalunya, gruixuts i gruixudes de l´empordà i d´arreu del món. El rock’n’roll esta envaint les llars dels vostres conciutadans mes propers de manera lenta però efectiva. The Gruixut’s som els elegits per esbombar el Gruixudisme als quatre vents. Perquè el Gruixudisme no és una religió, ni un partit polític, ni una secta, no és un model econòmic, ni un mètode per deixar de fumar, ni tan sols una tendència sexual. No, no i no! El Gruixudisme és molt més que això. És una virtut, és una manera de viure i d´entendre la vida”
The Gruixut’s és la evolució natural de THE ROCK’N’ROLL BROTHERS cap a una normalització lingüística del grup. És el model evolucionat de The Rock’n’roll Brothers.
“Endavant les atxes!” (RGB Suports, 2015) és el seu darrer llançament. The Gruixut’s torna amb més entusiasme i energia que mai amb un tercer àlbum que ens mostra pletòriques dosis de rock’n’roll sense perdre ni un sol gram del particular humor gruixut. Sota la producció de Xavi Fortuny i Jaume Figueras, l’àlbum ha estat enregistrat i mesclat als estudis Ground de Cornellà de Terri.
Diumenge 9 d’agost a les 11:30 h  Cercavila amb  els gegants i el cavallets de Montagut L’ESPARVER i LA CORALÍ .
Per qualsevol dubte o consulta estem a la vostra disposició.
Cordialment,
MARTA
Ovoxo - Poble d'Oix
Pl. Major, 2
17856 – Oix
Tel. 661 37 14 36
ovoxo@oix.cat
www.oix.cat


FESTA MAJOR D’OIX

7, 8 i 9 d’agost de 2015

Programa

DIVENDRES, 7 D’AGOST

19:30 h Inauguració de l’espai cultural la Rectoria d’Oix, amb l’Exposició Fotogràfica

LA NOSTRA FESTA. Hi haurà pica-pica

22:30 h.   Música popular i tradicional amb AMADEU ROSELL

 
DISSABTE, 8 D’AGOST

 9:00 h Partit de futbol (obert a tothom que vulgui jugar)
12:00 h Concert a càrrec dels nens del Campament Musical d’Oix a l’hort de la Rectoria.
13:45 h Dinar popular per recollir diners pel Refugi de Sant Aniol d’Aguja a la Rectoria  (Els tiquets s’han de comprar amb antelació a la Carnisseria d’Oix)
16:00 h Inscripció al Campionat de Botifarra
16:30 h Campionat de Botifarra
17:30 h  Taller d’animació per a totes les edats amb BOMBOLLES DE SABÓ.CAT
23:00 h CORREFOC amb ELS DIABLES DEL CROSCAT
24:00 h Concert amb els grups GERMÀ NEGRE  i THE GRUIXUT'S

DIUMENGE, 9 D’AGOST

11:30 h. Cercavila amb  els gegants i el cavallets de Montagut L’ESPARVER i LA CORALÍ  
12:30 h  Ofici Solemne amb repic de campanes
13:15 h  Sardana vermut amb COBLA LA PRINCIPAL DE L’ESCALA
18:00 h  Sardanes amb COBLA LA PRINCIPAL DE L’ESCALA
19:00 h  La tradicional  botifarrada
A continuació música fins que aguanti el cós



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada