Tradueix

dimarts, 12 de gener del 2016

Uns Nadals extraordinaris

Pot ser que ens hi haguem acostumat i ja no ens sorprengui veure els nostres pobles bullir d’activitat pràcticament setmana sí, setmana també. Però... i si hi pensem un moment?
Tot i ser un municipi petit tenim un gran nombre d’entitats, i totes elles amb moltes ganes de fer coses. Si algun dia féssim una anàlisi de les nostres debilitats, amenaces, fortaleses i oportunitats (una DAFO, per als economistes), sens dubte, això que ara s’anomena «teixit associatiu» seria un dels nostres principals punts forts. Hi ha algú que té la teoria que la clau d’aquest èxit és una relació entre veïns que facilita que a tothom li vingui de gust participar de la vida del municipi. Segur que, essent com és una persona sàvia, aquest algú té més raó que un sant.
Això s’ha evidenciat de forma especial les passades festes de Nadal.

Tot va començar el dia 13 quan, coincidint amb les activitats per La Marató de TV3 (que, per cert, van ser un èxit de participació i de recaptació), el tió va cagar a Montagut. Més tard cagaria a la Comenta i a ca els Xirucaires.

Els dies 19 i 2 dues quines espectaculars van omplir tant l’escenari de premis com l’aforament del casal de gent que buscava diversió i sort.

 El dia 21 els alumnes de l’escola ens van oferir la seva 1a Cantada de Nadales. Sempre són benvingudes les novetats en el guió de l’àlbum de fotos anual.

El 27 vam practicar una catarsi col·lectiva amb la 2a Cursa de Nadal, que havia de servir per a recuperar la dieta saludable, així que després d’estirar una mica les cames vam fer un bon esmorzar de pa amb tomata i una botifarra ben carregada de pebre. El que potser ningú sap és que era una estratègia dels organitzadors per a desfer-se del seu estoc de vi. Bromes a part, la valoració d’aquesta matinal és del tot positiva i pinta que s’acabarà consolidant en el calendari.


El 28 totes les llars del municipi van rebre la visita dels patges reials i els menuts els van entregar les seves cartes, tràmit indispensable per a, el dia 6, poder obrir més paquets que cap altre dia de l’any.


I la cavalcada? Aquest any l’objectiu era donar un aire nou a la Nit de Reis i es va aconseguir malgrat una pluja que no per tan esperada va ser menys inoportuna. Segur que els qui estan en el moment de gaudir d’aquesta nit tan especial saben apreciar l’esforç que s’ha fet perquè la d’enguany fos màgica de debò.
Paral·lelament a tot plegat s’ha celebrat una nova edició de l’exposició de pessebres a l’església de St. Pere amb 14 petites obres d’art.

I… no seria Nadal sense uns carrers engalanats per a l’ocasió. També hem vist noves lluminàries per carrers i places.
Potser caldria fer un programa de festes de Nadal per no perdre el fil de tanta activitat? El buit que va deixar el pessebre vivent encara es fa sentir, però, pel que sembla, hi ha ganes de sobreposar-se.
No podem més que felicitar-nos tots per ser capaços de, treballant plegats, aconseguir que viure a Montagut i a Oix sigui un privilegi.
Així doncs… que no s’aturi la festa!!!

Ajuntament de Montagut i Oix

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada