Tradueix

dissabte, 12 de desembre del 2015

VISITA A L’EXPOSICIÓ D’EINES ANTIGUES DE MONTAGUT I OIX


En motiu dels 700 anys de  la Fira de Sant Lluc, l’escola Mont Cós, junt amb altres escoles de la comarca, ha participat en l’activitat Eines i Feines  organitzada per LIC Garrotxa, el Servei de Català d’Olot- la Garrotxa, IME i ACO.
Es tractava de la realització d’un pòster, per part dels alumnes de Cicle Superior de l’escola, sobre una eina o feina tal com era antigament i que estigués lligada al poble.
Per dur a terme aquest treball, el dimecres 16 de setembre tots els alumnes  van  visitar al matí, per torns, l'Exposició d'Eines Antigues i Fotos  organitzada per la família Costa amb la col·laboració d'altres famílies del poble
Els nens i les nenes van poder veure  les  diferents  eines del món agrícola, ramader i forestal locals i escoltar les explicacions  de l’avi  Josep Costa.
A més, els alumnes de 4t, 5è i 6è de primària van gaudir de la información que els senyors Josep Costa i Delfí Masdeu van fer sobre l’ofici de carboner i les seves eines.


Finalment, la forca carbonera va ser l'eina treballada pels alumnes de Cicle Superior per col·laborar en els 700 anys de la Fira de Sant Lluc de la ciutat d'Olot.
Per part d’alumnes i mestres volem transmetre el nostre agraïment a totes les famílies que han fet possible aquesta exposició d’eines.
Aquestes eines formen part de la història del poble i també és important que els nens i les nenes en siguin coneixedors.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada