Tradueix

dissabte, 12 de desembre del 2015

Info municipal Revista Desembre 2015

REVISTA EL BRULL DESEMBRE DE 2015

L’Ajuntament de Montagut i Oix informa sobre les novetats succeïdes darrerament d’interès per als veïns del municipi:

  • Nous membres consistori i àrees de responsabilitat:
MÒNICA BOIX I PAGÈS
ALCALDIA, REPRESENTACIÓ I ATENCIÓ CIUTADANA, SANITAT, BENESTAR SOCIAL I SUPORT A LA RESTA D’AREES
JOAN MOLINS I FÀBREGA
ÀREA D’URBANISME I GESTIÓ DE LA BRIGADA MUNICIPAL
LLUÍS PUJIULA I MACH
ÀREA D’HISENDA PÚBLICA I RECURSOS HUMANS
MªJESÚS FERRUSOLA I DOMÈNECH
ÀREA D’EDUCACIÓ I CULTURA
ARNAU VILAR I GRABOLOSA
ÀREA DE JOVENTUT
CÈSAR RENAU I BAHIMA
ÀREA DE MEDI AMBIENT
JORDI SANYES I COLOMER
ÀREA DE TURISME I ESPORTS


  • Gràcies a la concessió de dues subvencions de la Diputació de Girona s’han executat les actuacions següents:

Obres de millora i conservació del Casal Cultural consistents en la substitució de part de la fusteria exterior i revestiment interior de la zona del vestíbul,  amb un pressupost d’execució de 12.937,33 euros i un ajut d’11.643,58 euros dins el Pla Especial d’Inversions Sostenibles, any 2015.

Canvi de làmpades i instal·lació d’un sistema de refrigeració al Casal Cultural, amb un cost de 10.048,11 euros i un ajut de 9.999,03 euros dins de la campanya “Del Pla a l’acció” 2015.

  • S’ha procedit a la reparació de l’afermat de diversos vials de la Cometa per mitjà d’un conveni subscrit amb la Diputació de Girona.

  • Per a finals d’anys, l’Ajuntament té previst procedir a l’adjudicació de les obres incloses dins el PUOSC, any 2012 corresponents a les inversions següents:

Adequació de les instal·lacions de l’edifici de l’antiga biblioteca per destinar-la a espais de lectura i oficines municipals, fase 2: actuacions edifici i entorn. Amb l’execució de sengles projectes s’enllestirà l’adequació de l’edifici esmentat, actualment en desús, a l’objecte de destinar-lo a espai de lectura i oficines municipals,  tota vegada que, entre d’altres raons, l’edifici actual de la Casa de la Vila presenta moltes mancances funcionals.

Primera fase de la construcció de l’estació depuradora d’aigües residuals a Oix.

Adequació entorns del Barri del Cos. El projecte preveu la construcció d’un mur de contenció de terres.

  • Jutge de Pau titular: Sr. Joan Pairaló Guix
Jutge de pau substitut: Sr. Josep Camós Colom

  • En el Ple celebrat el dia 24 de setembre de 2015 s’aprovà definitivament el plànol de delimitació segons el que estableix la Llei 5/2003, de 22 d’abril, de mesures de prevenció dels incendis forestals en les urbanitzacions, els nuclis de població, les edificacions i les instal·lacions situats en terrenys forestals. Mitjançant aquest document es delimiten les urbanitzacions, nuclis de població, edificacions i instal·lacions afectades per aquesta llei, així com els subjectes obligats i les finques afectades pels treballs de realització de franges de protecció.

  • Ordenances fiscals exercici 2016:

IMPOST SOBRE BÉNS IMMOBLES

S’ha abaixat el tipus de gravamen a aplicar en els béns de naturalesa urbana. Del tipus vigent del 0,67%  es passarà al 0,60% a l’objecte de minimitzar l’aplicació dels coeficients d’actualització dels valors cadastrals en l’exercici 2016.

S’ha aprovat una bonificació del 40% de la quota íntegra de l’IBI a favor dels subjectes passius que acreditin la condició de titulars de família nombrosa.
Els requisits per a poder gaudir d’aquesta bonificació són:

  • Tenir reconeguda la condició de família nombrosa d’acord amb la normativa que resulta d’aplicació.
  • El subjecte passiu de l’IBI ha de ser membre de la família nombrosa.
  • Només s’atorgarà la bonificació per a l’habitatge que constitueixi la residència habitual del conjunt de la família.
  • Requisits renda: La suma de les bases imposables en l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques corresponents als membres de la família nombrosa no pot excedir els 36.000 euros.
  • La sol·licitud s’haurà de formular abans de l’inici del període impositiu que comença a l’1 de gener, per tant durant el mes de desembre de l’any anterior.

TAXA RECOLLIDA ESCOMBRARIES

Per a l’exercici 2016 hi haurà una baixa del 5% de les tarifes, així mateix s’ha definit novament  la bonificació a aplicar als habitatges disseminats. En aquest sentit, gaudiran d’una bonificació d’un 25% de la tarifa d’habitatge aprovada, els habitatges disseminats situats a una distància superior al 1,5Km des de la via d’accés més curta amb vehicle respecte de l’àrea de recollida de deixalles més propera.

En el cas de poder-se acollir a aquesta bonificació cal que el subjecte passiu ho comuniqui a l’Ajuntament abans de finalitzar l’any a fi de poder evitar malentesos en la confecció del padró del tribut municipal.

Per últim, s’ha concretat els supòsits d’unitats tributàries: En el cas que una finca d’alta a l’IBI correspongui a més d’un habitatge, la unitat tributària serà cada un dels habitatges. En aquest sentit, es considerarà que l’immoble no té més d’un habitatge si només es disposa d’un sol comptador de llum/gas/aigua i una sola entrada d’accés.

  • Festes locals 2016: 7 de gener i 2 de maig.

  • Per mitjà de resolució d’Alcaldia dictada en data 6 d’octubre de 2015  es varen concedir els ajuts econòmics destinats a sufragar part de la despesa que ha comportat la utilització del transport escolar no obligatori (curs 2013/2014) per als estudiants del municipi de Montagut i Oix, per un import total de 594,00€.

  • Balanç piscina municipal, exercici 2015:

DESPESES:

Despesa Corrent

Sous (7.036,86€) i SS socorristes (2.922,36€): 9.959,22€
Manteniment instal·lació (fins octubre): 2.025,98€

Despesa inversió

Filtres: 2.215,46€

TOTAL DESPESA: 14.200,66€

INGRESSOS:

Entrades i abonaments:   10.424,00€

Total ingressos corrents: 10.424,00€

Ingressos ext. : 0€

TOTAL INGRESSOS: 10.424,00

Dèficit: -3.776,66€

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada