Tradueix

dijous, 19 de novembre del 2015

La Trepitja Garrotxa Solidària es consolida amb més de 300 participants.

Oix es va transformar per un cap de setmana en la capital del trailrunning de Catalunya. La vila va ser punt de sortida i arribada de la segona edició de la Trepitja Garrotxa Solidària organitzada pel Centre Excursionista d'Olot, amb el patrocini de Noel Alimentària en benefici absolut de la Fundació Albert Bosch, i que comptava amb el suport de tots els ajuntaments i nombroses entitats dels municipis per on tenia lloc el recorregut. Les novetats presentades enguany han portat a la consolidació d'aquest esdeveniment com a una data important per a tot amant de les curses de muntanya: Més quilòmetres de trail i recuperació de camins antics com l'arribada pel Pont Romànic d'Oix, la facilitat d'obtenir punts per la UTMB 2016, la inclusió de l’Ultra Trail al calendari de la Copa Catalana de Curses d'Ultraresistència de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) o la presentació d'una cursa de 25km assequible per a molts corredors.
El recorregut de la Ultra Trepitja Garrotxa, de 112km i 5400 metres de desnivell, va cobrir bona part del territori de l'Alta Garrotxa arribant fins a Camprodon, una molt bona ocasió per donar-la a conèixer. Alguns dels participants asseguraven que havien vingut a córrer la Trepitja perquè desconeixien la zona i admetien que el paisatge era espectacular, una cursa dura amb un terreny variable però sobretot pedregós i molt “trencacames”.
En categoria masculina els guanyadors van ser Alejandro Martínez, del Club Ultra KL Runners, i Robert Masó, del Club TRC Aresta, que van entrar junts a meta i es van proclamar campions de l’ultra. Van parar el cronòmetre en 13 hores i 52 minuts. A poc més de 3 minuts va arribar el tercer classificat, Ismael Vila, també del Club TRC Aresta. Patricia Torres, del Club Trailrunning, va ser la guanyadora en categoria femenina, amb un temps de 19 hores i 12 minuts, Laura Boix, del Club TRC Aresta, segona a 42 minuts i Montserrat Sisteré, del CE d’Olot, tercera. Per altra banda, l'opció de 63km i 2900 de desnivell positiu, que va comptar amb més d'un centenar de participants, va ser guanyada per corredors de la comarca com la primera posició de Jordi Roura, del CNO, amb 7 hores, Eduard Baquer, del TRCAresta, amb 7 hores 07 minuts i Jordi Casadellà, també del TRCAresta, amb 7 hores 16 minuts. En categoria femenina les guanyadores van ser Alba Segura, del Matxacuca, amb 8 hores 57 minuts, Lídia Vergés, del TRCAresta, amb 9 hores 24 minuts i Chunzi Li, del CAOlot Terra de Volcans, amb 9 hores 36 minuts. Finalment diumenge 25 d'octubre es va celebrar la primera edició del recorregut de 25 quilòmetres i 1100 metres de desnivell que va comptar amb 128 participants empesos per les ganes de córrer per la garrotxa i per la solidaritat de la Trepitja. En aquesta cursa es van endur les primeres posicions Josem Mª Rey Carreras, del Team Calella Triathlon, Gerard Martínez, del CEO, i Juli Casabó, del CES. La classificació femenina va ser liderada per Montse Corominas, Laura Serra i Anna Ventura.
Un any més el Centre Excursionista d'Olot va aconseguir reunir corredors amants de la muntanya motivats per una causa solidària ja que la Trepitja Garrotxa és, gràcies al patrocini de Noel Alimentària, una activitat completament solidaria que destina tots els seus beneficis a la Fundació́ Albert Bosch, que treballa en la investigació́ del càncer infantil a l’Hospital de la Vall d’Hebron. Una activitat solidària que pretén comptar amb totes les persones i entitats que voluntàriament la fan possible com és el cas d'OVOXO, que per segon any reben al CEOlot amb els braços oberts i col·laborant en tot el que fa falta.